Christian & Johanna lagar mat, del 1

Jag och Johanna har inte egentligen så många gemensamma intressen, så för sådär en månad sedan så tänkte vi att vi skulle påbörja ett nytt: matlagning. Vi försöker en gång i veckan laga lite finare mat och testa på nya recept. Ibland misslyckas det – de två första gångerna var vi inte helt nöjda – men så går det väl då man testar nytt!

Denna vecka satsade jag stort och köpte en 1,3kg stor lax, så nu får vi finslipa fiskkunskaperna hela veckan… Vi hade vår matlagarkväll igår kväll, på menyn stod laxcrêpes (fyllning: lax, ägg, spenat och crème fraiche) och till efterrätt mangopersikaklementinhavtornssorbet (det var meningen att sorbeten skulle ha mango- och persikosmak, men vi tyckte vid provsmakningen att den var för söt, därav de många frukerna).

Utvärdering:

Vi lyckades i alla fall bäst hittills denna vecka. Laxcrêpsen var goda, även om jag personligen föredrar om laxens naturliga smak kommer fram ännu mer. Vi lyckades i alla fall med att inte ha in fisken för länge i ugnen, vilken ju kan hända ibland. Vitsord: 8+. Sorbeten blev riktigt god! Det är enkelt och ganska billigt att laga sorbet. Nästa gång skall vi testa med en lite syrligare sorbet antingen med vinbär eller citron. Eftersom man tillsätter en hel del socker så är det bra att ha med åtminstone en lite surare frukt. Det passar bra att servera sorbeten med en skiva frukt, i vårt fall en skiva mango. Vitsord: 9+.

Lämna en kommentar